Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Повечето фенове в Сингапур искат страната да продължи да приема F1

Повечето фенове в Сингапур искат страната да продължи да приема F1

50
0

По-голямата част от феновете на моторните спортове в Сингапур искат страната им да продължи да приема кръг от Формула 1 и в следващите години. Това показват данните от изследването сред привържениците в страната, извършено от британската компания YouGov.

Преди месец и половина Бърни Екълстоун заяви, че организаторите на Гран при на Сингапур нямат желание повече да провеждат кръг от Формула 1 след 2017 г. Смята се, че основната причина за отказ от домакинство е продължаващият спад на зрителите и големите разходи около надпреварата на изкуствено осветление.

Според данните на организаторите състезанието в Сингапур струва средно по 105 млн. долара годишно, като 60%от тази сума се поема от правителството. За първи път страната прие старт през 2008 г., а през 2012 г. беше подписан нов договор до 2017 г.

57% са тези, които искат Сингапур да остане в календара на надпреварата. Според други данни от проучването, 60% от анкетираните искат задължително да има състезание в региона. 33% са за надпревара в Хонконг, за Банкок са гласували 27%, а за Сидни – 20%.