Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Повреда в скоростната кутия спряла Верстапен

Повреда в скоростната кутия спряла Верстапен

1393
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка Дан Иститийн/Ред Бул Контент Пуул

Повреда в скоростната кутия е причината за спирането на изпитанията за Макс Верстапен на пистата Каталуня. Пилотът на Ред Бул направи само 29 обиколки в сутрешната сесия, след което трансмисията се повреди и той не можа да кара следобед. Той завърши деня с време от 1:17.709 мин с гумите С3.

Холандецът заяви, че проблемът е свързан с катастрофата на съотборника му Пиер Гасли от предния ден. Преди началото на деня скоростната кутия в неговия автомобил е била сменена след инцидента на съотборника му. Явно обаче и новата поставена не е издържала.

„Всичко е свързано с това, което се случи вчера, каза Макс. – Разочароващо е. Знаехме, че сме ограничени откъм части. Но въпреки това смятам, че тимът върши страхотна работа да подготви колата и да направя тези 29 обиколки. Вече имаме 2 повредени скоростни кутии, което не е идеално.”

Верстапен заяви, че новата кола на Ред Бул RB15 е по-комфортна за каране спрямо миналогодишната: „От моя гледна точка автомобилът е по-добър от миналогодишния. Чувствам се комфортно в него.”