Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Повредата в колата на Норис не дошла заради удар в стената

Повредата в колата на Норис не дошла заради удар в стената

1383
0
Ландо Норис
Ландо Норис, снимка: Венелин Николов

Повредата в окачването на колата на Ландо Норис не дошла заради удар в стената. Това обясни пилотът на Макларън след състезанието за Гран при на Канада.

Той се движеше много добре в надпреварата и беше в зоната на точките. В 8-ата обиколка обаче окачването се счупи и той паркира колата в страни на изхода на бокса.

„Първоначално не знаехме какво причини повредата. Не бях удрял стените, обясни Норис. – Проблемът започна с това, че педалът на спирачките започна да потъва или не работеше изобщо. Мислех, че съм спукал гума или нещо такова. В крайна сметка се оказа, че се е получило прегряване в задната част на колата.“

Неговият съотборник Карлос Сайнц също имаше технически проблеми. Той трябваше да спре в бокса още в 3-ата обиколка заради запушване на отворите на спирачките. Испанецът завърши 11-и и не взе точки. Така тимът от Уокинг вече е само на 2 т. пред 5-ия при конструкторите Рено.

„След ранния стоп трябваше да изкарам 67 обиколки с един комплект гуми – хард, обясни Карлос след финала. – Трябваше постоянно да се грижа за тях. Стратегията му почти проработи. Бях 9-и в голяма част от състезанието. Но в последните 5 обиколки загубих позиции (от Ланс Строл и Дани Квят).

Ексклузивно интервю със Сайнц за развитието на Макларън през този сезон може да намерите в новия брой на списание ClubS1 (227).