Начало Moto News Пожар изпепели част от инфраструктурата на пистата Термас де Рио Ондо

Пожар изпепели част от инфраструктурата на пистата Термас де Рио Ондо

190
0
Рио Ондо
снимка, Мишлен
Пистата Термас де Рио Ондо, която приема състезания от MotoGP, пострада при огромен пожар, който е избухнал през изминалата нощ. Огнената стихия е унищожила напълно част от падока и боксовете.

Все още не се знае каква е причината за възникването на огненото бедствие, което причини големи поражения във ВИП зоната и сградата на боксовете. За щастие няма пострадали хора след избухването на огъня. Пламъците са се виждали от километри и тяхното потушаване е било много трудно поради твърде силните ветрове на пистата. Все пак пожарникарите са успели да овладеят ситуацията и са спасили прес центъра и музея, в който се съхраняват като експонати много мотоциклети и автомобили.

„За съжаление сградата на питлейна е напълно унищожена. С огромни поражения са и пресцентъра, рейс контрола и ВИП зоната. Музеят и контролните кули са в добро състояние, както и медицинският център. Пистата има пълна застраховка срещу такова бедствие. Въпреки това ще ни отнеме много време, докато възстановим щетите и трасето да бъде готово за състезания. За щастие на всички се отървахме без пострадали хора. Благодаря на всички, които се бориха в потушаването на пожара, което бе допълнително усложнено от силния вятър. Ще дадем всичко от себе си, за да приемем надпревара от MotoGP в края на годината“, заяви директорът на аржентинската писта Ектор Фарина.

Термас де Рио Ондо е домакин на Гран при на Аржентина в кралския клас от 2014 насам. През 2020 състезанието бе отменено заради пандемията от COVID-19, докато тазгодишното издание също бе отложено и е малко вероятно да бъде проведено в по-късен етап на сезона.