Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пожарът в Лотус няма последствия за работата на екипа на пистата

Пожарът в Лотус няма последствия за работата на екипа на пистата

29
0
Гран при на Малайзия,Сепанг

Пожар избухна в сградата на пистата Сепанг, където се помещаваше екипът на Лотус за уикенда на Гран при на Малайзия. Смята се, че причината е проблем с един от хладилниците в помещенията. Огънят е унищожил оборудване на маркетинг отдела и кетъринга, както и овъроли и обувки на пилотите плюс една от резервните каски на Кими Райконен.

Работата на пистата обаче няма да пострада от случилото се, бе категоричен пресаташето на тима Анди Стобарт тази сутрин. Инженерите са в съвсем отделна сграда, до питлейна.

Този уикенд за първи път отборите от Формула 1 разполагат с по-големи помещения, където да посрещат гости, представители на медиите и т.н. На Сепанг тимовете разчитат на организаторите, тъй като не транспортират извън Европа собствените си моторхоуми.

От Лотус пък разпространиха изявление, в което молят всички в падока за разбиране, тъй като част от хората им, влизащи в опожарената сграда, са доста опушени.

Мнозина членове на екипа може да изглеждат доста гладни известно време – се казва още в рилийса във връзка със загубата на хранителни продукти.