Начало MotoGP News Прамак Дукати представи разцветката на мотора за сезон 2022 в MotoGP

Прамак Дукати представи разцветката на мотора за сезон 2022 в MotoGP

305
0
Прамак Дукати 2022
снимка, Прамак

Отборът на Прамак Дукати новата разцветка на мотора за сезон 2022 в MotoGP. Това се случи на онлайн събитие, предавано на живо в социалните мрежи. Италианският екип е готов да се впусне в приключение през предстоящия сезон. Новият мениджър на тима е Клаудио Калабрези, който замени на този пост Франческо Гуидоти, който премина в КТМ.

Прамак ще използва заводски подготвени мотори Дукати Десмоседичи GP22. Пилотите отново са Йохан Зарко и Хорхе Мартин. Испанецът стана новобранец на годината и има големи очаквания към новата кампания. Той стана новобранец на годината и спечели четири полпозишъна, една победа и общо пет подиума.

Съотборникът му Йохан Зарко също се надява да е претендент за титлата. Французинът завърши на пета позиция в крайното класиране след като записа четири втори места. Въпреки това той все още търси първи успех в клас MotoGP.

„Целта ни тази година е да затвърдим доброто си представяне от миналия сезон. Тогава показахме, че упоритата работа на и големи професионализъм на хората в екипа носят страхотни резултати. Връзката, която създадохме с Йохан и Хорхе е страхотна. Постиженията са очевидни- спечелихме първи места в класиранията  най-добър независим отбор и пилот, както и за новобранец на годината. Успяхме и да спечелим състезание. 2021 бе най-успешната година в историята на Прамак“, сподели изпълнителният директор на тима Пауло Кампиноти.

„Това е първият ми сезон като мениджър на отбора на Прамак. Ще направя всичко по силите си, за да издигна тима до нови висоти. Сигурен съм, че Зарко и Мартин ще ни помогнат в това. Миналата година те свършиха страхотна работа. Тази година предизвикателството е голямо- трябва да се утвърдим и развиваме. Имаме големи амбиции и ще дадем всичко от себе си, за да зарадваме нашите фенове“, заяви новият мениджър на отбора Клаудио Калабрези. 

„Наистина съм щастлив, че отново се състезавам с отбора на Прамак Дукати. Приемствеността е важна за подобряване и изпълнение на амбициозни проекти. Изградих отлични отношения с всички в гаража през миналия сезон. Доволен съм от това, което постигнахме. Нямам търпение да тръгна за тестове и да съм на мотора. Ще бъде страхотен сезон“, коментира Йохан Зарко.

Йохан Зарко
Йохан Зарко, снимка Прамак

„Миналата кампания беше най-напрегната в живота ми. Имаше поредица от много силни емоции, моменти на трудност, но и на изключително щастие. Заедно с Прамак Рейсинг започнахме изграждането на нещо специално. През 2021 положихме основите, а сега сме готови да направим страхотни неща“, каза Хорхе Мартин.

Хорхе Мартин
Хорхе Мартин, снимка Прамак