Начало Moto News Прамак Дукати запазва пилотите си и през следващия сезон, докато Алекс Ринс...

Прамак Дукати запазва пилотите си и през следващия сезон, докато Алекс Ринс пропуска Гран при на Каталуния

144
0
Хорхе Мартин и Йохан Зарко
Хорхе Мартин и Йохан Зарко, снимка Прамак
Тимът на Прамак Дукати обяви, че ще продължи да разчита на Йохан Зарко и Хорхе Мартин и през сезон 2022 в кралския клас. Двамата пилоти се присъединиха към екипа в началото на този сезон, като това е пета година за Зарко и дебютна за Мартин в MotoGP.

До момента Прамак са записали четири подиума и един полпозишън от началото на настоящата кампания. Хорхе спечели квалификацията за Гран при на Доха и записа първия си подиум в надпреварата. За съжаление след това той катастрофира тежко в третата свободна тренировка на Портимао и пропусна следващите състезания. Негово заместници бяха Тито Рабат и Микеле Пиро.

От своя страна Зарко има три втори места- в двете състезания на пистата Лосаил, както и на родна земя на пистата Льо Ман. Французинът заема второ място във временното класиране, като е само зад лидера Фабио Куартараро.

„Много сме доволни, че можем да продължим нашия проект с Йохан и Хорхе. Те са невероятни пилоти, които се разбират много добре на пистата и извън нея. До момента постигат отлични резултати и вярваме, че имаме големи шансове да сме в челото на колоната“, сподели шефът на Прамак Паоло Кампиноти.

„Зарко и Мартин ще разполагат със заводски подготвени мотори и през 2022. Сигурен съм, че ще постигнат много добри резултати и ще оправдаят нашето доверие“, заяви спортният директор на Дукати Паоло Чиабати.

Очаква се догодина Дукати отново да разполагат с 8 мотоциклета. Марката е в напреднали преговори за сътрудничество с тима на Валентино Роси, както и с Грезини Рейсинг, който приключват партньорството си с Априлия след края на настоящата кампания.
В същото време стана ясно, че Алекс Ринс няма да вземе участие в предстоящата Гран при на Каталуния. Пилотът на Сузуки е паднал от своя велосипед и е счупил дясна лъчева кост. Все още не се знае дали ще бъде заместен от тест пилота на отбора Силван Жинтоли.