Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Преброени ли са дните на Маса във Ферари?

Преброени ли са дните на Маса във Ферари?

38
0
Серхио Перес,Стефано Доменикали,Фернандо Алонсо

Картина със символичен характер: докато Фелипе Маса сваляше отегчено шлема си след 15-ото място вчера, на няколко метра нататък Алонсо и Доменикали празнуваха сензационната първа победа за сезона. Близо до тях пък бе и Серхио Перес също празнуваше своето най-добро класиране в кариерата си.

Много наблюдатели смятат, че именно това ще е заместникът на Маса. Защото бразилецът продължава с отчайващото си представяне и не успява да постигне дори за миг темпото на Алонсо. А Перес като член на академията на Ферари за млади пилоти вече притежава „малък“ договор със Скудерията. Дали той ще стане „голям“ предстои да видим.

„Серхио определено бе откритието на състезанието“, обясни Мартин Уитмарш пред Sky Sports. „Той определено ще повиши натиска върху мистър Маса. Не знам дали има залози, дали ще смени отбора си още преди Гран при на Китай, но трябва да се помисли по въпроса.“

„Няма нищо подобно“, изнервено отвърна пък Стефано Доменикали на въпроса, дали Перес може да замени Маса в най-скоро време.

На тези думи обаче противоречи бащата на Серхио, Антонио Перес, който обяви пред Medio Tiempo:

„Мониша Калтенборн бе потърсена от хората на Ферари, за да говорят за бъдещето на Серхио.“

Самата Калтенборн заяви:

„Още през август миналата година обявихме Серхио за наш пилот този сезон. Така че всичко е ясно. Точка.“

За Петер Заубер също е ясно, че рано или късно ще трябва да даде карт бланш на Перес. Интересът на Доменикали бил голям, защото се очаква Карлос Слим да налива по 30 млн. евро годишно във Ферари.

Ако Перес освободи място в Заубер, за да премине във Ферари, е възможно там да отиде Адриян Сутил, който освен скорост води след себе си милионите на Medion и Capri-Sonne. Тези пари могат да са от полза за швейцарците. Освен това се говори, че Слим и неговата компания Telmex са платили предварително за трите години, в които се очакваше Перес да кара за Заубер. Но дори Перес да не замине за Маранело е много възможно Сутил да замени Маса. Още през миналата година неговият мениджър Манфред Цимерман бе забелязан в Маранело.