Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц пред Льоклер и Ръсел в единствената тренировка в Сао Пауло

Сайнц пред Льоклер и Ръсел в единствената тренировка в Сао Пауло

1996
0
Карлос Сайнц, Ферари
Карлос Сайнц; снимка: Ферари

Карлос Сайнц беше най-бърз в единствената тренировка за Гран при на Сао Пауло в F1. Пилотът на Ферари записа обиколка за 1:11.732 мин. Втори на 0.108 сек. финишира съотборникът му Шарл Льоклер. Трети на 0.133 сек. от времето на Сайнц остана Джордж Ръсел с Мерцедес.

Добри условия посрещнаха пилотите и отборите в началото на тренировката на пистата в Сао Пауло. Температурата на въздуха бе 30 градуса по Целзий, а тази на асфалта- 43. Над трасето имаше известни облаци, но за момента нямаше дъжд. Очакванията са по-късно днес да има валежи, който да окаже влияние върху квалификацията.

Няколко часа преди старта на тренировката стана ясно, че Интерлагос остава част от F1 до 2030-та. Легендарното бразилско трасе гарантира мястото си в графика на световния шампионат до края на настоящото десетилетие

Верстапен пръв излезе на трасето в Сао Пауло. Пилотът на Ред Бул от Норис, Перес и Алонсо. Макс записа първата най-бърза обиколка за 1:13.950 мин. с гуми хард. Второ време даде Льоклер. Времето на монегаска бе с повече от секунда по-слабо от това на Верстапен. Трети бе Хамилтън. Перес даде второ време на около 4 десети спрямо своя съотборник.

Верстапен остана начело след изминаване на 1/4 от тренировката в Сао Пауло. Втори на 25 хилядни бе Перес. Зад мексиканеца се бяха наредили Ръсел, Хамилтън, Хюлкенберг, Сайнц, Норис, Льоклер, Пиастри и Алонсо. Двукратният победител в F1 изпусна за момент контрола над своя болид.

Всички пилоти използваха твърди гуми в първите 25 минути от сесията в Сао Пауло. Верстапен продължи да води, следван от Перес, Ръсел и Хамилтън. Цунода пръв сложи средно твърдите гуми на Пирели и завъртя най-бързата обиколка за 1:12.802 мин. Примерът на японеца бе последван от неговите колеги. Пиастри допусна грешка при прибирането си в бокса и вероятно ще получи глоба заради превишена скорост.

Ръсел заемаше първото място след преполовяването на единствената свободна тренировка в Сао Пауло. Пилотът на Мерцедес записа време за 1:11.865 мин. с гуми медиум. Втори на 0.750 сек. бе Алонсо. Времето на испанеца бе записано с медиум. Трети бе Верстапен, следван от Цунода и Перес.

С напредване на тренировката пилотите продължаваха да залагат основно на твърдите гуми на Пирели. Ръсел и Цунода бяха със средно твърди, докато Магнусен използваше софт. Съотборникът на датчанина Нико Хюлкенберг имаше контакт с Ландо Норис в завоя „Хункао“

Ръсел продължи да води в сесията при началото на последната третина. Веднага зад него бяха Магнусен и Хюлкенберг, които записаха времена с меки гуми на Пирели. Зад тях се намираха Алонсо и Верстапен. Извън топ 10 бяха състезателите на Ферари и Макларън. Логан Сарджънт блокира едно от колелата и мина напряко в участъка „Сена-S“.

В последните минути Албон даде трето време с гуми софт. Пиастри също започна обиколка с меки гуми, записа два рекордни сектора, след което се прибра в бокса. Норис също имаше добра обиколка, но се отказа от нея. Сайнц и Льоклер също излязоха на трасето с меки гуми. Испанецът записа най-бързия тур за 1:11.732 мин. , докато състезателят от Монако даде второ време.

Сайнц и Льоклер запазиха позициите си след приключването на тренировката за Гран при на Сао Пауло. Трети се класира Ръсел, следван от Хюлкенберг и Албон. Шестото място бе заето от Строл. Топ 10 допълниха Гасли, Жу, Сарджънт и Магнусен.