Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Предимството на Ферари е 54 конски сили, смята Марко

Предимството на Ферари е 54 конски сили, смята Марко

2774
0
Ферари, двигател, мотор
снимка: Спас Генев

Предимството на Ферари спрямо съперниците по отношение на мощността на двигателя е около 54 конски сили (40 kW). Това смята главният съветник в екипа на Ред Бул Хелмут Марко.

Авансът на Скудерията по отношение на конските сили се оказа решаващ в последните 2 състезания от сезона на Спа и Монца, където Шарл Льоклер спечели победите.

От началото на тази седмица се появиха информации, че останалите производители на мотори имат съмнения относно легалността на агрегата на Ферари. Те дори са били изпратили запитвания към ФИА.

„Говорим за 40kW (54 конски сили) повече мощност“, каза Марко пред немския Auto Bild. „Но това е само в 1 обиколка. Особено в квалификацията, разликата в скоростта на Спа и Монца беше забележителна.“

Марко обаче отрече Ред Бул да е отборът, който е изявил най-сериозни претенции пред ФИА относно легалността на мотора на Ферари.

По-рано тази седмица спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер заяви пред Auto Motor und Sport, че от тима са изпратили няколко въпроса към ФИА. Но още не са получили отговори.

„Не сме основно ние, които посочихме с пръст Ферари пред ФИА“, каза още Марко. „Това са Рено и Мерцедес.“

В тази връзка техническият делегат на ФИА Джо Бауер заяви: „За момента всичко при Ферари е легално.“