Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Предимството на водещите 3 тима няма да изчезне през 2021 г., смятат...

Предимството на водещите 3 тима няма да изчезне през 2021 г., смятат в Макларън

2162
0
Гран при на Италия 2019
снимка: Спас Генев

Предимството на водещите 3 тима във Формула 1 – Мерцедес, Ферари и Ред Бул, няма да изчезне изведнъж през 2021 г. Това смята спортният директор на Макларън Андреас Зайдъл.

За тогава се предвиждат сериозни промени в правилата. Те би трябвало да намалят разликите между отборите и състезанията да станат по-интересни и непредвидими.

Сред мерките са таван на бюджетите от 175 млн. долара на сезон, използване на повече стандартизирани елементи, връщане на грaунд ефекта и др. Според Зайдъл обаче това няма да има незабавен ефект върху съотношението на силите.

„Първо тези 3 тима сега са далеч пред останалите, каза Андреас. – И то не само заради бюджетите им, но и защото те вършат по-добра работа. И те ще продължат да вършат по-добра работа през 2021 г.

Ние просто трябва да работим по-здраво и по-добре, за да стигнем до нивото, до което те са достигнали. С познанията, които имат, и с хората, които разполага, те могат да са отпред и през 2021 г. Ще отнеме време да ги настигнем – 1, 2 или 3 години.“

Зайдъл каза още, че за Макларън е по-важно да се подготви по-добре за следващия сезон, отколкото непременно да задържи 4-ото място при конструкторите. Преди състезанието на Монца тимът от Уокинг имаше сериозен аванс, но след нея той намаля на 18 т. пред Рено.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.