Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Предимството на водещите 3 тима няма да изчезне през 2021 г., смятат...

Предимството на водещите 3 тима няма да изчезне през 2021 г., смятат в Макларън

2204
0
Гран при на Италия 2019
снимка: Спас Генев

Предимството на водещите 3 тима във Формула 1 – Мерцедес, Ферари и Ред Бул, няма да изчезне изведнъж през 2021 г. Това смята спортният директор на Макларън Андреас Зайдъл.

За тогава се предвиждат сериозни промени в правилата. Те би трябвало да намалят разликите между отборите и състезанията да станат по-интересни и непредвидими.

Сред мерките са таван на бюджетите от 175 млн. долара на сезон, използване на повече стандартизирани елементи, връщане на грaунд ефекта и др. Според Зайдъл обаче това няма да има незабавен ефект върху съотношението на силите.

„Първо тези 3 тима сега са далеч пред останалите, каза Андреас. – И то не само заради бюджетите им, но и защото те вършат по-добра работа. И те ще продължат да вършат по-добра работа през 2021 г.

Ние просто трябва да работим по-здраво и по-добре, за да стигнем до нивото, до което те са достигнали. С познанията, които имат, и с хората, които разполага, те могат да са отпред и през 2021 г. Ще отнеме време да ги настигнем – 1, 2 или 3 години.“

Зайдъл каза още, че за Макларън е по-важно да се подготви по-добре за следващия сезон, отколкото непременно да задържи 4-ото място при конструкторите. Преди състезанието на Монца тимът от Уокинг имаше сериозен аванс, но след нея той намаля на 18 т. пред Рено.