Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Предлагали на Рос Браун да работи по промените в правилата

Предлагали на Рос Браун да работи по промените в правилата

46
0

Рос Браун разкри, че е бил търсен от ръководни хора във ФИА да участва при правенето на промени в правилата на Формула 1. Британецът изтъкна и причината, поради която е отказал интересното предложение. Според Браун политическите игри, свързани със спорта, са го накарали да не се връща там, въпреки дългите години, които изкара.

„Бях поканен да се върна във Формула 1, но от страната на организаторите на спорта, разкри Браун в книгата „Total Competition: Lessons in Strategy from Formula One”, написана в сътрудничество с бившия главен изпълнителен директор на Уилямс Адам Пар. – Трябваше да съм част от екипа, изготвящ промените в правилника и оформящ лицето на спорта.

Много добре знам как работи тази система и истината за отказа ми бе нежеланието да се въвличам в политическите игри, които са неизменна част от Формула 1 и моторните спортове на високо ниво като цяло. Ако някой ме бе потърси и ми бе предложил отново да съм инженер, може би щях да обмисля предложението.“

В книгата Браун, който от 1997 до 2006 г. бе технически директор на Ферари, а за последно работеше в Мерцедес през 2013 г., разкри, че не знаел за правото на Ферари да налага вето върху промени в правилата. И че е напуснал тима на Мерцедес, тъй като нямал доверие на Тото Волф и Ники Лауда.