Начало Moto News Представиха официалната биография на Маркес в Барселона

Представиха официалната биография на Маркес в Барселона

316
0

Официалната биография на най-младия шампион в историята на MotoGP Марк Маркес бе представена в Барселона.

Предшественикът на Маркес – Фреди Спенсър, който държеше рекорда за най-млад шампион преди испанеца, се зае с организирането на представянето и пускането на пазара на книгата. Спенсър е автор и на предговора, а биографията е написана от известния испански спортен журналист Емилио Перес де Росас.

По време на презентацията Маркес коментира: Честно казано в началото заявих, че не искам да пускаме книга, защото си мислех , че е твърде рано. Но, когато говорих с Емилио Перес де Росас и Емилио Алзамора, те ме убедиха, че 2013-а беше наистина важна година. Тогава си помислих, че наистина това е вярно. Така че ние направихме книгата, защото искаме тя да даде яснота на моите фенове за този специален за мен сезон. Те свършиха много добра работа. Също така благодаря на Фреди Спенсър, защото той допринесе за книгата и каза много хубави неща!

Фреди Спенсър каза: Когато Марк счупи моя рекорд за победа в квалификациите и състезанието в Остин миналата година, започнах да мисля как нещата си идват на мястото. Книгата е наистина интересна, защото в нея се разказва за това как тръгна за спечелването на световната титла и стана най-младият шампион. Затова исках просто да бъда част от този негов успех, защото мисля, че е специален.

Авторът Перес де Росас обясни философията, която стои зад създаването на книгата: Това е свидетелство за случилото се през миналата година. Книгата разказва историята на сезон 2013 по отношение на думи и образи, но идеята беше да се документират мнения и различните виждания, които ключовите фигури в падока имат за Maрк като пилот и като човек.

Съвместната работа на автора с Маркес в продължение на няколко месеца документира и предишните успехи на пилота в по-малките категории. Де Росас каза: С Maрк бе едно чудесно преживяване, защото се познаваме добре помежду си и знаем, че работата ни ще върви добре, че той ще положи усилия да помогне, въпреки че вече е много зает! Той обясни своята версия за това, което беше невероятно сезон ми даде насоки за това, какво му харесва или не. Всъщност, той дори се сети за заглавието на книгата!

Шефът на Dorna Sports CEO Кармело Еспелета също е свидетел на развитието на кариерата на Маркес от новак в 125 сс през 2008 г. до рекордите и титлата в MotoGP. Той заяви: Марк е изключителен пилот и той донесе нещо свежо в този спорт. В състезанията и в живота той е един чудесен пример за другите. Той е много добър и това е така, защото хората около него са помогнали да го направят такъв. Той е талантлив пилот в ерата на много талантливи състезатели.