Начало Moto News Представиха отбора Ducati Superbike за 2014 г. на живо в мрежата

Представиха отбора Ducati Superbike за 2014 г. на живо в мрежата

58
0

Само няколко седмици преди старта на първия кръг от новия сезон в WSBK на пистата Филип Айлънд в Австралия на 23 февруари, бе представен новият Ducati Superbike Team.  Отборът бе официално представен на фенове, ентусиасти, и медии на живо предаване по Интернет от Ducati Auditorium в Борго Панигале, където е централата на марката.

През сезон 2014 заводският екип на Ducati официално се връща на пистата. Марката е спечелила 31 титли в световния шампионат на супербайк – 17 за конструкторите и 14 за пилотите. Освен това, Ducati ще продължи сътрудничеството си с Feel Racing – логистична и организационна структура, базирана в Креспелано, в провинция Болоня. Връзката бе прекъсната през 2010 г., когато бе последния сезон на участие на базирания в Болоня тим със заводски отбор.

На сцената, при представянето на плановете на отбора и техническите иновации бяха Клаудио Доменикали – шеф на Ducati Motor Holding, Луиджи Далина – генерален мениджър на Ducati Corse, Паоло Чиабати – спортен директор на Ducati Corse, Ернесто Маринели – директор на проекта за SBK и тийм мениджъра Серафино Фоти. Присъствието на толкова важни хора от мениджмънта говори колко е важно за Ducati да изведе своите червени машини отново на пистата в шампионата на супербайк.

На сцената бяха също и двамата заводски пилоти на Ducati Superbike – 26 годишната звезда от Уелс Чаз Дейвис и 24-годишният италианец Давиде Джулиано, който свали покривалото на версията за 2014 г. на 1199 Panigale. На борда на мотоциклетите са и основните спонсори на тима – TIM, Fiamm, Valsir и Diadora.