Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Преговаряме с 10 пилоти, обявиха от Хаас

Преговаряме с 10 пилоти, обявиха от Хаас

46
0

Спортният директор на новия отбор във Ф1 Хаас – Гюнтер Щайнер, чийто екип ще дебютира в спорта през 2016 г., обяви, че се водят преговори с общо 10 пилоти за титулярните места. Според него ключово за наемането на състезателите ще бъде опитът. Щайнер се надява до края на септември тимът да обяви двамата титуляри за догодина.

За момента се изчаква да се раздвижи пазарът на пилотите, за да се види кои пилоти са наистина свободни. Засега основни кандидати са резервният пилот на Ферари Естебан Гутиерес, Жан-Ерик Верн, който също е изпитател в Скудерията, както и Нико Хюлкенберг от Форс Индия. Споменават се още имената на Александър Роси от GP2 и Даника Патрик от Наскар.

„Разговаряме с 10 човека, някои от които са по-нависоко в списъка, други по-надолу, но също така искаме да видим кой е свободен, заяви Щайнер. – За момента е трудно да разберем кой е наличен, защото не е решено кой къде ще ходи. Бихме искали да вземем решение до края на лятото, за да се подготвим за пилотите и те да си паснат с колата. Нужно е време да им обясним какво правим, защото ние сме нов отбор и имаме нужда от тяхната помощ. Затова до септември се надявам да сме решили поне за единия състезател, ако не и за двамата.”

Щайнер заяви още, че има интересни кандидати с добра репутация и сериозно отношение към Хаас, което е чудесно. Освен това всички, с които е имало контакт, са възприели много добре проекта на Хаас за Ф1. Той обаче признава, че основен фактор за наемането на пилотите ще бъде това те да не бъдат новобранци.