Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Прекрасно време посреща Формула 1 в Барселона

Прекрасно време посреща Формула 1 в Барселона

3137
0
Камионите на Макларън, снимки: авторът

Иван Тенчев, наш специален пратеник на Каталуня, Барселона

Много приятно време с температура на въздуха от над 13 градуса на дебела сянка посреща днес пристигащите пилоти и шефове на екипи от Формула 1. Механиците са на пистата от дни и всичко е готово за започващите утре първи тестове край Барселона преди новия сезон.

Входът на пистата Каталуня

Прогнозите са времето да бъде чудесно през следващите 3 дни, като в четвъртък се очаква най-много слънце и температури от 16-18 градуса, топла писта и прекрасни условия за изпитания на новите болиди. След Абу Даби миналия декември екипите решиха да запазят гумите от 2019 г. и познават качествата им добре.

Тази година предсезонните тестове са само 6 дни (вместо 8) или с 25% по-малко. А това прави всяка обиколка особено важна. Важни са дори филмовите дни с по 100 км каране и вниманието към тях бе особено голямо.

Камионите на Уилямс

Тимовете на Уилямс, Хаас и Макларън заснеха колите на Каталуния, като на паркинга бяха паркирани 16 тира (половината с чешки номера) на последните в класирането през миналата година Уилямс. Те са докарали оборудването и моторхоума на екипа, а камионите на тимове като Макларън и Мерцедес са още повече.

За медиите тази година има нови, по-красиви електронни пасове, заменили старите картонени. Организаторите обещават много по-добра сигурност за колите и достъпа до падока и трибуните.

Утре сутринта преди началото на самите изпитания в 8 часа местно време (9 часа българско) официално ще бъдат представени новите болиди на Хаас и Алфа Ромео.