Прекратяване на състезания заради катастрофи

983
0

Тъй като наскоро се навършиха 25 години от смъртта на пилотите Роланд Ратценбергер и Айртон Сена, искам да ви попитам трябваше ли според вас състезанието да се състои, особено след петъчната катастрофа на Барикело и фаталната в събота или поне да бъде прекратено веднага след катастрофата на старта между Лами и Лехто. Аналогичен случай е инцидента с Дан Уелдън през сезон 2011 в Индикар, когато при катастрофа с участието на повече от 10 автомобила и смърт на състезател състезанието бе прекратено. Смятате ли, че ако състезанието на Имола бе спряно или отменено нямаше да се стигне до фаталната катастрофа с Айртон на Тамбурело.

Въпрос на Антонин Георгиев

Бихте ли направили една малко тъжна ретроспекция, относно пилотите „останали завинаги“, на някоя писта?

Имам усещането, че се помнят имената на големите пилоти, или отбори…(както и Жул Бианки, защото е най-пресен и последен), а за другите – или се помнят от малко хора, или изобщо никой не е чул за тях, независимо, че който го интересува, може да намери изобилен материал в нет-мрежата!

Тази моя молба, е защото днес се навършват 25 г., от нелепата и трагична катастрофа, на този, който ме направи невероятен фен на Формула1 – Ayrton Senna da Silva, както и загиналият, ден по-рано Роланд Ратценбергер!

Въпрос на Володя Тофишев