Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Преструктуриране в Маранело след идването на Матиачи

Преструктуриране в Маранело след идването на Матиачи

33
0
Лука ди Монтедземоло

В екипа на Ферари слабият старт на сезона вече има своите последствия. След като Стефано Доменикали сдаде своя пост и бе заместен от Марко Матиачи, въпреки убежденията на новия шеф, че няма да се бърза с уволненията, в Маранело вече започнаха сериозни промени.

Въпреки третото място на Алонсо в Китай, проблемите няма как да са изчезнали със смяната на Доменикали. Именно заради това Ди Монтедземоло е изискал намаляване на бюрокрацията в Джестионе Спортива и директна проверка на частите, идващи от завода. Така ще се премахнат структури, които Жан Тод въведе в началото на века и които помогнаха на Михаел Шумахер да постигне рекорд по завършени състезания без повреда – 24 от които 21 на подиума. Това се прави с цел да се премахнат допълнителните изпитания и да се направи структурата по-гъвкава и ефективна.

За да се опрости тя, вече са зачеркнати местата на няколко съветници. Но освен промените в Маранело, Ди Монтедземоло е изискал и промени при външните изпълнители. Така трябва да се съкрати времето, необходимо за получаването на нови компоненти. В момента то е сериозно – както при прототипите, така и при вече утвърдените елементи. Чрез промените се цели да се реагира по-бързо на информацията, идваща от пилотите, получена от обиколките на писта или в симулатора.