Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Президентът на Ферари бесен от случилото се между Фетел и Льоклер

Президентът на Ферари бесен от случилото се между Фетел и Льоклер

3945
0
Себастиан Фетел и Шарл Льоклер
Себастиан Фетел и Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Президентът на Ферари Джон Елкан е бил бесен от случилото се между Себастиан Фетел и Шарл Льоклер в Гран при на Бразилия. Двамата се удариха в битка за 4-ото място.

В резултат те получиха сериозни повреди по колите и отпаднаха. Шефът на тима Матия Биното отказа да посочи кой е виновен за инцидента. Според бившия пилот Ралф Шумахер по-виновен за случилото се е Фетел.

„Бях много ядосан, каза Елкан. – Това, което стана в неделя, не само ме разстрои, но и ме накара да осъзная колко важна марка е Ферари. Пилотите не трябва да забравят, че преди всичко се състезават за Ферари, колкото и добри да са.

И най-важното е, че можехме да спечелим това състезание. А това не се случи. Матия Биното бе ясен по този въпрос. Сезонът бе необикновен за нас по отношение на спечелените полпозишъни. За съжаление не всички те бяха превърнати в победи.”

След случилото се двамата бяха привикани в базата на Ферари в Маранело да дадат обяснение за инцидента. Засега няма информация как е преминала срещата и какви са резултатите от нея.