Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 При новите правила може да се изпреварва, твърди Сутил

При новите правила може да се изпреварва, твърди Сутил

77
0

След много силно начало на уикенда си в Бахрейн немският пилот на Форс Индия Адриан Сутил претърпя инцидент в началото на надпреварата и не можа да се бори за точки. За втория старт от световния шампионат на Формула 1 обаче той има съвсем различни намерения.

– Как беше представянето в Бахрейн според теб?

– Според мен направихме много добър старт на сезона. Бяхме бързи в свободните тренировки, аз дадох най-добро време в първата сесия, а след това и двамата с Тонио [Лиуци] вървяхме в топ 12 по време на квалификацията. Миналия сезон не стигнахме Q2 в Бахрейн, така че да сме от началото толкова бързи през 2010 г. е наистина добре. Всичко вървеше чудесно до старта на надпреварата, но тогава потънах в колоната. От гледна точка на отбора поне едната кола финишира в точките. Сега обаче в Австралия искаме да сме още по-напред. Мисля, че все още има потенциал да подобрим всичко и да се доближим до първите 5-6 състезатели.

– Какво мислиш за състезанието в Бахрейн?

– Е, след старта аз отидох чак 21-и, на финала бях 12-и, а това показва, че може да се изпреварва и от тази гледна точка състезанието бе добро. Да, някои от задминатите от мен болиди бяха на нови отбори, спрямо които имаме предимство в скоростта, но към средата на дистанцията се борех с [Роберт] Кубица с Рено и двата Заубер-а, така че според мен е напълно възможно да се изпреварва при новите правила. Само съвсем напред съперниците бяха наистина крайно предпазливи. Това обаче бе все пак едва първи старт, като до този момент – независимо от симулациите в тестовете – не си сигурен на 100% как се държи колата в състезателни условия. При тези обстоятелства е нормално да си внимателен, никой не иска да отпадне в началото. Но пък и миналогодишната Гран при на Бахрейн не бе интересна, тъй като тогава само дозареждането и питовете даваха шанс за задминавания. Според мен всеки пилот бе в някаква степен предпазлив. В Австралия вече ще можем да сме по-агресивни и мисля, че ще има повече изпреварвания.

– Какво мислиш за Албърт парк?

– Това е една от любимите ми писти. Минаването през парка е красиво. Но и е истинско предизвикателство, с доста бързи завои и няколко нискоскоростни. Като цяло трасето е чудесно. Аз лично го помня с много неща – там дебютирах за Спайкър през 2007 г., следващата година стартирахме с Форс Индия пак на Албърт парк, а миналия сезон завърших 9-и. Ако успеем да повторим това представяне сега, то ще вземем 2 точки! Целта ни е тази или да се класираме още по-напред. Доволен съм от начина, по който вървяхме в състезанието в Бахрейн и имаме достатъчно причини да очакваме Австралия с нетърпение.