Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Проблем с полет забави Ботас във Финландия

Проблем с полет забави Ботас във Финландия

1314
0
Валтери Ботас
Валтери Ботас; снимка: Мерцедес

Валтери Ботас не успя да излети за Баку според предварителната си програма. Пилотът на Мерцедес участва в пресконференцията от летище във Финландия, обяснявайки, че виси там вече пет часа и половина. Засега не е ясно какъв точно е бил проблемът с полета му.

„Още съм във Финландия, а вече трябваше да съм в Баку“, каза Ботас

Той не очаква забавянето да попречи на работата му през състезателния уикенд.

„Тимът ни е добре подготвен. Надявам се да пристигна до довечера“, допълни пилотът.

Очаква се Ботас да излети по-късно днес.

Валтери обясни по време на пресконференцията, че е изненадан от коментар на Тото Волф, според който не е спрял точно на маркировката пред пита си в Монте Карло. Тогава проблем с предно дясно колело сложи край на състезанието за него. Шефът на Мерцедес в F1 каза, че финландецът не е бил съвсем на обозначената позиция и заради това пистолетът на механика бил малко под ъгъл. Прословутата гайка бе свалена чак след прибиране на болида в базата в Бракли.

„Гледах видеото и според мен си спрях съвсем точно. Затова останах доста изненадан (от коментара). Не сме коментирали повече казаното“, сподели финландецът

„Отне ми няколко дни да преодолея станалото, защото стартът на сезона не бе особено добър. И е особено разочароващо, когато те връхлети такъв проблем, а целта е била да вземеш добри точки. Но го преодолях и нямам търпение отново да се състезавам.“

„Важното е, че свалиха колелото. Направихме, разбира се, подробен анализ – какво стана, защо се случи, как да не допуснем нещо подобно в бъдеще. Всичко беше насочено към това да си вземем поука и да коригираме проблема. Според мен отборът вече е напълно наясно. Въвели сме нужните корекции, надявам се да не ми се случва пак“, завърши Ботас.