Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Свалиха гайката от Мерцедес-а на Ботас

Свалиха гайката от Мерцедес-а на Ботас

10553
0

Тимът на Мерцедес прие с чувство за хумор реакциите след новината, че гайката, сложила край на Гран при на Монако за Валтери Ботас, ще бъде свалена чак във фабриката на отбора в Бракли. Стратегът на тима Джеймс Ваулс обясни в анализа на тима как работи механикът с пистолета. Той каза, че проблемът е дошъл вследствие поставянето му под лек ъгъл.

Така или иначе, след надпреварата стана ясно, че отборът на Мерцедес е оставил колелото на автомобила. През това време се появиха безброй предложения как да се свали гайката

От Бракли любезно благодариха за тях и публикуваха кратко видео. Уточниха, че всъщност гайката е свалена още във вторник сутринта. Един от феновете в Туитър ги закачи дали са получили вече наградата за най-бавен питстоп. Освен това намекнаха, че компонентът ще бъде запазен, за да напомня за станалото и да ги мотивира да продължат да се подобряват. Подобни „експонати“ имат специално място във фабриката. Такива са например части от потрошените крила на болидите на Люис Хамилтън и Нико Розберг след удара помежду им в Гран при на Испания през 2016 г.

Самият Ботас публикува днес снимки от своя тренировка с изречението: „Завръщането винаги е по-страхотно от неуспеха“.

Люис Хамилтън пък бе на яхтата на британския бизнесмен Сър Филип Грийн в Средиземно море заедно с Тото и Сузи Волф и група приятели.