Начало Други Тойота начело в 24 часа на Льо Ман 6 часа след старта

Тойота начело в 24 часа на Льо Ман 6 часа след старта

452
0
2020 24 часа на Льо Ман
снимка: Тойота

Тойота №8 с екипаж Себастиен Буеми/Брендън Хартли/Казуки Накаджима водеше в 88-ото издание на 24 часа на Льо Ман 6 часа след старта на надпреварата. В средата на седмия час №7 (Майк Конуей/Камуи Кобаяши/Хосе Мария Лопес) излезе начело.

Началото на надпреварата бе дадено от главния изпълнителен директор на PSA Груп Карлос Таварес.

Най-драматичен от първата четвърт на състезанието бе първият му час. Конуей (Тойота №7) поведе на старта от полпозишън

Бруно Сена с Рибелиън №1 опита да го атакува, но не успя да вземе първото място. Буеми с Тойота №8 пробва да изпревари бразилеца, а малко след това влезе в пита заради предположение за спукана гума. В трафика (Конуей настигна последните в колоната двайсетина минути след началото) през първия час имаше няколко инцидента, включително завъртане на входа на питлейна на едно от многобройните Ферари-та в GTE AM.

Буеми все пак успя да изпревари Сена – в пита. Двете Тойота се размениха начело няколко пъти. Двата прототипа на Рибелиън пък губеха между три и пет секунди на обиколка, като четири часа след началото на състезанието вече бяха на обиколка зад двата TS050 Hybrid.

Петият автомобил в LMP1 на ByKolles загуби 20 минути по време на третия час заради проблем със скоростната кутия. В края на шестия час бе 25-ти в подреждането.

В LMP2 конкуренцията бе по-оспорвана. Начело е Джеки Чан DC Рейсинг №37 (Габриел Обри/Уилям Стивънс/Хо Пин Тунг)

Лидер в GTE Pro е Ферари 488 GTE Evo на AF Корсе (Сам Бърд/Мигел Молина/Давиде Ригон). Астън Мартин Рейсинг е начело в GTE AM с кола №98 (Пол Дала Лана/Аугусто Фарфус/Рос Гън).

В началото на седмия час от състезанието над пистата започна да гърми и се очаква буря.