Начало Избрани Проблеми с гумите са попречили на Льоклер да спечели полпозишъна

Проблеми с гумите са попречили на Льоклер да спечели полпозишъна

1312
0
Шарл Льоклер, Ферари
Шарл Льоклер, снимка Ферари

Шарл Льоклер даде второ време в днешната квалификация за Голямата награда на Япония. Пилотът на Ферари завърши само на 10 хилядни зад победителя в сесията Макс Верстапен. Нидерландецът може да защити короната си този уикенд, стига да спечели поне 8 точки повече от своя съперник от Монако.

„Обиколката тук е много трудна. Ако си бърз в първия сектор, пропускаш последния. Всички са толкова близо, така че ще се опитаме да направим добро състезание утре“, сподели Льоклер.

В началото на последния си бърз тур в Q3, Льоклер се движеше с отлично темпо, преди да натрупа изоставане в трети сектор, което му коства първата стартова позиция. Състезателят на Ферари призна, че е имал проблеми с гумите и остава реалист относно шансовете си да се пребори с Верстапен в утрешната надпревара.

„Когато сте бързи в първия сектор, губите в последния. Опитах се да намеря този баланс в последната обиколка, но загубих гумите в последния сектор. Това ми коства време. Разликите в челото бяха наистина нищожни.“

„Чувството е добро с автомобила, но нека изчакаме и видим какви ще са условията утре. Очаквам да се получи забавно и добро състезание“, добави пилотът на Ферари.

Съотборникът на Льоклер Карлос Сайнц финишира на трета позиция. Испанецът изостана с 57 хилядни от времето на Верстапен и вярва, че е в добра позиция да се бори с бившия си съотборник в неделя.

„Има много неща, които могат да се случат [утре]. Разполагаме с чудесна възможност, тъй като стартираме от трето място. Успяхме да запазим един комплект гуми софт, в случай, че се наложи да го ползваме. Вярвам, че сме в добра позиция да се борим с Макс утре“, заяви Сайнц.

Пилотът на Ферари коментира какво му е попречило да запише по-силен резултат.

„Беше много чиста и добра обиколка до последния завой. Получих малко завъртане на колелата и използвах твърде много ресурс от задните си гуми.“

„Срамно е да сме на половин десета от полпозишъна. Имаше толкова много квалификации с борба между Макс и Шарл, но сега аз имах шанс да се преборя с тях. Надявам се, че ще намерим тази половин десета в състезанието.“

28-годишният състезател очаква в състезанието ще вали дъжд.

„Смятам, че времето ще изиграе своята роля. Дъждът ще дойде, но все още не знаем кога“, допълни пилотът на Ферари.