Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Проблеми с хидравликата попречили на Норис в края на състезанието

Проблеми с хидравликата попречили на Норис в края на състезанието

1223
0
Сайнц пред Норис във Франция
Сайнц пред Норис във Франция, снимка: Макларън

Проблеми с хидравликата са попречили на Ландо Норис в последните обиколки от Гран при на Франция. Пилотът на Макларън се движеше на 7-о място, зад съотборника си Карлос Сайнц. Но 20 обиколки преди финала са започнали неприятностите му.

Британецът е започнал да губи хидравлично налягане. А това е довело до проблеми с много системи, сред които спирачките, DRS, диференциала, сервото. Така той загуби скорост и няколко позиции, като финишира 10-и. След наказанията на Даниел Рикиардо той бе класиран 9-и и взе 2 т.

„Беше въпрос на това Ландо да оцелее и да стигне до финала, обясни спортният директор на Макларън Андреас Зайдъл. – Той и инженерът му свършиха страхотна работа, борейки се с проблемите. Но за жалост в последната обиколка нямаше как да задържи повече пилотите зад него.“

Самият Норис обясни ситуацията по следния начин. „Положението ставаше все по-лошо. Колата стана много трудна за каране и много непредвидима. Спирането беше много непостоянно.

Качването и свалянето на предавките бе ужасно. Сервото започна да изчезва, а се появиха проблеми и със сцеплението и диференциала. В крайна сметка всичко това ни коства 7-ото място, което е разочароващо.“

Според Зайдъл е било впечатляващо как Норис, който е дебютант този сезон, се е борил с проблемите и как е запазил добра скорост. Което му позволи да остане в зоната на точките.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter