Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Проблеми със сензор забавили Фетел

Проблеми със сензор забавили Фетел

83
0
Себастиан Фетел,Ферари

Проблеми с един от сензорите още от самото начало на състезанието е забавило Себастиан Фетел в хода на Гран при на Бразилия. Това разкри спортният шеф на Ферари Маурицио Аривабене.

Германецът стартира 2-и, но още до първия завой беше изпреварен от Валтери Ботас. След това загуби позиции спрямо Верстапен, Райконен и Рикиардо. Така в крайна сметка завърши едва 6-и.

„Още от загряващата обиколка бяхме наясно, че има проблем със сензор в колата на Себ, каза Аривабене. – Това означаваше, че през цялото състезание той трябваше да използва различни настройки спрямо тези, които ползва нормално. Това направи колата му трудна за каране.“

Самият Фетел заяви, че не е притеснен от идването на Шарл Льоклер като негов съотборник през следващия сезон във Ферари. Роденият в Монако пилот направи поредното си страхотно състзеание на Интерлагос и завърши 7-и.

„Разбира се ще бъде различно, защото Шарл не е Кими, и Кими не е Шарл, каза Себастиан. – Сигурен съм, че той ще иска да ме победи, а и аз ще желая същото. Правилата са ни ясни, като ключовото е, че трябва да работим заедно на пистата.“

Райконен пък по всяка вероятност ще получи разрешение от Ферари да тества на новия си отбор Заубер в Абу Даби след края на сезона, която ще означава, че и Льолер ще може да изпробва там болида на Скудерията. На сегашния тестпилот на Скудерията Дани Квят ще бъде разрешено да кара за новия си тим Торо Росо в същите изпитания.