Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Проблемите на Ред Бул са дразнещи, но решими, убеден е Марко

Проблемите на Ред Бул са дразнещи, но решими, убеден е Марко

14
0
RB10,Ред Бул,Себастиан Фетел

Проблемите на Ред Бул от първите предсезонни тренировки във Формула 1 са дразнещи, но решими, убеден е съветникът на отбора Хелмут Марко.

Шампионският тим имаше шокиращ старт на подготовката си за предстоящия сезон. Четирикратният шампион Себастиан Фетел и новият му съотборник Даниел Рикиардо направиха едва 21 обиколки за четирите дни на изпитанията. Грижите бяха със задвижващата система на Рено, като във Вири смятат, че са наясно какво се е объркало, както и че ще са готови с решение за следващите проби в Бахрейн.

Дразнещо е, но помня, че през 2010 г. изобщо не правихме тестове първата седмица. Сега трябва да преправим някои неща. Концепцията на Ейдриан [Нюи] е добра като цяло. Смятам, че колата ни е много елегантна, а красивите автомобили обикновено са и бързи – заяви Марко.

Несполуките на Ред Бул доведоха до две основни реакции. Първата бе, че може би след радикалните промени в правилата, довели до конструирането на напълно нови болиди, доминацията на тима от Милтън Кийнс от последните сезони ще бъде прекратена по естествен начин. Втората гласеше, че Ред Бул не бива да бъдат отписвани на толкова ранен етап от подготовката.

Спортният директор на Мерцедес Тото Волф например е убеден, че ръководеният от Кристиан Хорнер тим ще се възстанови от препъването. Отборът на щутгартския концерн е сочен за ранен фаворит за 2014 г., но австриецът предупреди да не се правят прогнози на настоящия етап за чието и да е представяне.

Постигнахме повече от очакваното с новата задвижваща система, но сме предпазливи. Подходът ни към проекта ни се отплати с издръжливост на компонентите, а фактът, че се работи с четири отбора, помага за събирането на информация. За представяне обаче може да се говори чак в Мелбърн. Предимство на Мерцедес в новата турбоера? На настоящия етап да, но в дългосрочен план бих казал не. Ред Бул и Рено изостават заради това, че не тестваха четири дни, но е прекалено рано да се говори за нова йерархия. За Формула 1 не е добре, че един от производителите (на агрегати) има проблеми. Сигурен съм, че те ще се справят. Да се надяваме да не се справят толкова добре, колкото преди! – допълни Волф.

Австриецът посочи, че Ред Бул разполагат с изключителен пилот в лицето на Фетел и много добре напаснат екип, както и с достатъчно ресурси:

Няма причина да не са отново отборът, по който останалите се равняват. Нашите пилоти обаче са най-добри! [Фернандо] Алонсо и [Кими] Райконен са силни, но не сменям [Люис] Хамилтън и [Нико] Розберг за когото и да било другиго. Що се отнася до звука, то двигателите звучат страхотно на правите. Основно, защото можеш да чуеш турбото. На мен ми допада, а критиците ще свикнат.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter