Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Продължаваме да изоставаме от Мерцедес, обявиха от Хонда

Продължаваме да изоставаме от Мерцедес, обявиха от Хонда

2098
0
Макс Верстапен
снимка: Клайв Мейсън/Ред Бул Контент Пуул

В Хонда продължават да изостават като представяне на задвижващата система спрямо Мерцедес. Това заяви техническият директор на компанията за F1 Тойохару Танабе. В първия кръг от сезона в Гран при на Австралия японският доставчик записа първия си подиум след завръщането си в спорта.

Това стана благодарение на Макс Верстапен с Ред Бул, който завърши 3-и. Той бе близо до скоростта на втория Люис Хамилтън с Мерцедес. Но не и до тази на победителя Валтери Ботас от същия тим.

„Беше добре да завършим 3-и в Австралия. Това бе нашият първи подиум във Формула 1 от 2008 г., каза Танабе. – Въпреки това обаче видяхме, че има изоставане в представянето ни спрямо отбора, който спечели. Както в квалификацията, така и в самото състезание.

Веднага щом се върнахме в нашите фабриките във Великобритания и Япония, започнахме детайлен анализ на всички данни, които бяхме събрали от нашите 4 коли в Мелбърн. И продължихме работата по развитието на задвижващата система.“

Според съветника на Ред Бул Хелмут Марко шасито на тима също изостава спрямо лидерите от Мерцедес. И по него трябва да се работи, за да не се държи то като кола от раликроса. Както по думите му е било в Австралия между 3-и и 4-и завой.