Начало Автомобили Продажбите на Hyundai в Европа надминаха 5 милиона

Продажбите на Hyundai в Европа надминаха 5 милиона

80
0
Hyundai,i40

Корейският автомобилостроител Hyundai преодоля поредната височина в своето развитие – компанията вече има в актива си 5 милиона продадени в Европа автомобила. Петмилионната кола е Hyundai i30 – модел, появил на пазара през 2007, от който до момента в европейската дилърска мрежа са продадени над 320 000 екземпляра.

От 1977, когато внесе в Стария свят първия Hyundai Pony, компанията постепенно набира инерция в продажбите, за да достигне кулминацията си съвсем наскоро, продавайки последния 1 милион коли за едва три години. В продължение на 27 поредни седмици – до март 2011, Hyundai неизменно изпреварваше пазарните тенденции в Европа.

За да достигне един милион продажби в Стаория свят, Hyundai трябваше да изчака до 1996, а двумилионната кола на корейската марка намери европейския си купувач през 2001. Границата от три милиона беше премината през 2005, а през 2008 активът на компанията достигна четири милиона продажби.

Напредъкът на компанията на европейския пазар премина на по-висока предавка през 2007 с представянето на модела i30. Това беше не само първият продукт на Hyundai, проектиран и конструиран в съответствие с вкусовете и изискванията на европейските потребители, но и първата кола на компанията с представката „i“, която постави началото на една номенклатура, използвана и до днес.

Hyundai i30 е една наистина европейска кола, която се прави в първото производствено съоръжение на компанията в Стария свят. Заводът в Ношовице, Чехия беше открит с идеята да осигурява най-високите стандарти за качество, което помогна за невероятния успех на i30 в една от най-оспорваните пазарни битки – тази в европейския С-сегмент.

Малко след това се появиха два по-малки автомобила – i10 и i20, а после компанията разнообрази гамата с компактния MPV ix20 и малкия SUV ix35. Всички те се отличават със съобразени с европейските изисквания по отношение на дизайн, задвижване и оборудване. С появата си на пазара тези модели, които предефинираха стандартите в своите сегменти, помогнаха на Hyundai да увеличи пазарния си дял в Европа на рекордните 2.6% през 2010 и малко по-късно да достигне границата от 5 милиона.

Hyundai продължава да инвестира сериозно в задоволяването на изискванията на европейските потребители. За тази година продукцията на завода в Чехия е увеличена на 300 000 броя, а развойния център на компанията в Германия от години работи усилено по разработването на нискоемисионни дизелови технологии и създаде водещи в своя клас по този показател модели като ix20, ix35 и съвсем новия i40, който ще се появи на пазара тази година.

Огромен плюс за клиентите на Hyundai е и революционния гаранционен пакет „5 години тройна грижа“, стандартен за голяма част от моделите, който включва 5 години пълна гаранция без ограничение на пробега, 5 години безплатна пътна помощ и 5 години безплатни прегледи на техническото състояние на автомобила.

Важни моменти:

1977: В Европа е внесен първият Hyundai
1996: Продадена е едномилионната кола в Европа
2000: Основана е компанията Hyundai Motor Europe GmbH
2004: Откриване на развойния център в Рюселхайм, Германия
2006: Откриване на Hyundai Motor Europe в Офенбах, Германия
2008: Откриване на завода на Hyundai в Ношовице, Чехия