Начало Рали Продрайв са готови с колата на Грьонхолм за рали Португалия

Продрайв са готови с колата на Грьонхолм за рали Португалия

48
0

Маркус Грьонхолм ще се завърне в световния рали шампионат в рали Португалия зад волана на Субару Импреза WRC, модификация 2008, подготвено от тима на Продрайв.

Двукратният световен шампион ще кара в ралито, което ще се проведе през април, но твърди, че това ще е единственото състезание, в което ще вземе участие и че го прави единствено за удоволствие.

Това донякъде разочарова феновете, тъй като едно евентуално завръщане на финландеца в борбата за световната титла би върнало и част от магията, която витаеше по трасетата, когато той караше за тима на Пежо. Тогава конкуренцията бе сериозна и победителят не бе почти ясен още преди надпреварата, както е в момента.

Сега обаче, Субару вече се оттеглиха от WRC, а Продрайв ще подготвят тяхната Импреза само за това рали. Въпреки това остават надеждите, че едно добро представяне на Грьонхолм би подновило жаждата му за победи и той заедно с тима на Продрайв биха си партнирали и за останалите ралита от календара. Това би била една наистина добра новина, тъй като в момента петкратният световен шампион Себастиан Льоб почти няма конкуренция.