Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Промените за 2021 г. могат да накарат Алонсо да се върне в...

Промените за 2021 г. могат да накарат Алонсо да се върне в F1

1419
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо, снимка ATP

Промените в правилата за 2021 г. могат да се окажат добра възможност за Фернандо Алонсо да се върне във Формула 1. Това заяви двукратният шампион на Монца днес.

Той присъства на състезанието като посланик на Макларън. Испанецът се отказа от F1 след края на миналия сезон. Той заяви, че би се върнал само в тим, с който може да се бори за титлата.

Освен това Алонсо изтъкна, че си тръгва основно заради това, че спортът е станал твърде предвидим. Според испанеца той продължава да бъде такъв и сега, но с измененията в правилата за 2021 г. нещата може да се подобрят.

„Трябва да довърша предизвикателствата, с които съм се захванал извън Формула 1, каза Алонсо пред Sky Sports. – Още не съм приключил с тях. Става въпрос за Инди 500 и други неща.

Но през 2021 г. с новите правила спортът може да бъде различен от сегашния. Причините, поради които напуснах F1, още ги има. Наблюдаваме доминация на един отбор и състезанията са твърде предвидими. Но за 2021 г. има шанс това да се промени. И това може да е добра възможност за мен.“

Според Алонсо лошото е, че състезанията в шампионата на F1 стават все повече, а самият той остарява. Догодина ще имаме рекордните 22 кръга в календара.

Ферннадо също така заяви, че в момента състезанията в MotoGP и в Индикар са по-непредвидими, отколкото тези в F1. И новите правила целят това да се промени и силите да бъдат по-изравнени.