Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Промоутърите на състезанията ще искат намаляване на таксите, смята Рос Браун

Промоутърите на състезанията ще искат намаляване на таксите, смята Рос Браун

37
0
2013,Бахрейн,Мерцедес,Рос Браун

Промоутърите на състезанията вероятно ще искат намаляване на таксите за домакинство във Формула 1 от следващия сезон. Това смяна отговарящият за спортните дела в F1 Рос Браун. Досегашният бос на спорта Бърни Екълстоун бе непреклонен при преговорите с организаторите, искайки високи такси за приемане на кръг от порядъка на 30 и повече милиона евро на година. По думите на Браун също така несигурни състезания като тези в Германия и Великобритания имат бъдеще в календара на F1.

“Това може да се случи, заяви Браун пред Auto Motor Und Sport на въпроса дали таксите може да бъдат намалени. – Особено за промоутъри с проблеми. Но не трябва да игнорираме факта, че организаторите имат финансови трудности. Затова нещата могат да бъдат погледнати от две страни.

От една страна можем да им искаме по-малко пари. Но също така от друга, можем да им помогнем да генерират по-големи приходи. Така те ще могат да си позволят таксите. Нашето виждане е, че е по-добре да увеличим приходите на промоутърите, отколкото да редуцираме разходите по състезанията.”

Браун заяви още, че планира лично да присъства на зимните тестове на отборите в Барселона в края на февруари и началото на март. Рос няма да посещава всички състезания във Формула 1 през сезона. В началото обаче той ще присъства, тъй като трябва да разбере доколко положителни за спорта са новите технически и спортни правила.