Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Провал и разочарование в Заубер

Провал и разочарование в Заубер

49
0

Сериозен провал претърпя отборът на Заубер днес на пистата Спа-Франкоршамп, след като и двамата пилоти на екипа отпаднаха от борбата за разпределение местата на стартовата решетка в Белгия още след първите 20 минути. Камуи Кобаяши и Педро де ла Роса излетяха от пистата в рамките на минута-две, като испанецът така и не успя да излезе от зоната за сигурност.

– Излязохме с интермедии след спирането на дъжда в началото, но после допуснахме грешка, като сложихме сухи гуми. А трябваше да продължим с интермедии, просто за да сме сигурни. Първите завои преминаха добре с типа софт, но точно преди девети беше значително по-мокро от очакваното и изхвърчах в чакъла. Успях да изляза и колата не бе повредена, но сесията приключи – бе обобщението на японския състезател за случилото се с него.

Испанският му колега също бе крайно разочарован от квалификацията си, особено като се има предвид увереността му, че С29 е била в състояние да се бори за място в топ 10.

– Беше наистина трудно да се преценят условията след спирането на краткия дъжд в различните отсечки на пистата. Просто не знаех какво ще е положението в следващата крива. Избрахме грешните гуми – твърде оптимистично сложих сликове и просто сбърках, изпускайки задницата на болида преди 14-и завой – коментира Де ла Роса. – Не прецених правилно ситуацията и се ударих. Ужасен резултат.