Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пясъчните бури провалиха и днешния тестов ден в Бахрейн

Пясъчните бури провалиха и днешния тестов ден в Бахрейн

34
0

След като прекараха повечето от вчерашния ден криейки се от пясъчните бури, трите тима, тестващи на Бахрейн тази седмица, се надяваха днес всичко да е наред и те да могат да продължат програмите си. За съжаление днес ветровете не отслабнаха и пясъчните бури продължиха, което принуди пистата Захир да затвори врати.

За пилота на Тойота Ярно Трули, за който днес бе първият ден, в който той имаше възможността да тества TF109 на сухо, затварянето бе особено отчайващо. Той успя да завърти само една бавна вработваща обиколка, преди сесията да бъде прекратена.

„Никога досега не бях виждал пясъчна буря в пустинята, така че това бе едно ново преживяване за мен. Излязох на пистата сутринта за вработваща обиколка, а пистата бе цялата покрита с прах. Моят първи тест в Португалия също бе напълно съсипан пт студа и дъжда, така че аз все още съм в очакване на първия си истински тест с тази кола”,
заяви италианецът.

Останалите двама пилоти, тестващи днес – Кими Райконен и Роберт Кубица също успяха да завъртят само по една обиколка, преди условията да направят карането на пистата невъзможно. За Райконен деня също е доста разочароващ, тъй като днес бе първият ден, в който той имаше възможността да тества F60, който до вчера бе в ръцете на съотборника му Фелипе Маса.

Ако утре времето в Бахрейн се подобри, Ферари, Тойота и БМВ Заубер ще продължат с тестовете си на Захир.