Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Само медицински работници ще са публика на пистата в Бахрейн, още се...

Само медицински работници ще са публика на пистата в Бахрейн, още се работи за старт в Маями

468
0
Гран при на Бахрейн, Сахир
снимка: Ферари

Двете надпревари от сезон 2020 във Формула 1 в Бахрейн ще се проведат при практически празни трибуни. Те са планирани за 29 ноември и 6 декември. Местните власти взеха решението да не допускат фенове заради развитие разпространението на COVID-19. Те все пак позволиха ограничен брой места на трибуните да бъдат предоставени на бахрейнски медицински работници, „за да отбележим невероятният им принос и отдаденост в отговора на пандемията“.

Директорът на Бахрейн Интернешънъл Съркюит шейх Салман бин Иса ал Халифа заяви, че предстоящите две състезания ще са наистина необикновени

„Тази година не сме в състояние да посрещнем феновете. Удовлетворени сме обаче от възможността да отбележим куража и усилията на здравните си работници от първа линия. Решени сме да направим шоу за стотиците милиони, които ще гледат от безопасността на домовете си по света“, допълни той.

Плановете за зрители на някои от състезанията, включени в тазгодишния шампионат, се провалиха в последния момент заради рязко повишеното разпространение на коронавируса. В Италия например властите забраниха достъпа на публика броени дни преди състезанието на пистата Имола.

Междувременно от Маями не са се отказали да организират кръг от Формула 1, сподели главният изпълнителен директор на спорта Чейс Кери

Плановете за надпревара там бяха замразени заради пандемията. Кери дори сподели, че ръководството на Гран при се е надявало да включи старта в календара за догодина въпреки възраженията на местни политици и жители.

„Все още активно работим с Маями. Само преди няколко седмици разговаряхме с мениджмънта на Долфинс Груп. Според мен и двете страни се съгласиха, че заради породената от вируса несигурност е по-добре да вървим малко по-бавно. Ще се опитаме да излезем на позиция с малко повече яснота какво би могло да се случи“, обясни Кери.

„Разширяването на спорта в Съединените щати не е 12-месечен, а дългосрочен проект. Затова искаме нещата да се случат по правилния начин и тогава, когато има повече яснота – дали с ваксини, лечение или тестове, каквото и да е. По-важно е всичко да стане както трябва, а не много бързо.

Последното ново състезание, което Формула 1 включи в календара си, е старт в Джеда, Саудитска Арабия.