Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гран при на Емилия Романя все пак ще се проведе без публика

Гран при на Емилия Романя все пак ще се проведе без публика

1041
0
Аутодромо Енцо е Дино Ферари, Имола
снимка: Уилямс

Предстоящата Гран при на Емилия Романя все пак ще се проведе без публика. Италианското правителство забрани достъпа на фенове до трасето. През последните седмици властите затягат мерките в страната заради увеличаващите се случаи на COVID-19.

От Имола бяха подали молба за допускане на ограничен брой зрители на пистата. Получиха разрешение за 13 000 души дневно – уикендът там ще е двудневен. Влошаването на епидемията обаче доведе до връщане на мерки, една от които е забраната за публика на спортни събития. Бил е направен опит броят зрители да се намали до 6500, но властите са отхвърлили предложението на организаторите.

„Много сме разочаровани от решението и неудобствата, които то ще причини“, коментира директорът на пистата Уберто Селватико Естенсе пред motorsport.com.

„Трудно е да се обясни на феновете, че правителството е променило мнението си за толкова кратко време, тъй като само преди седмица ни потвърдиха, че разрешават присъствието на фенове. Организацията ни напредна, похарчихме много пари, за да се подготвим. И само четири дни преди събитието трябва да кажем на хората, че не могат са присъстват.“

Имола се връща в календара за първи път от 2006 г. поради необичайните обстоятелства, породени от пандемията от коронавирус. Календарът бе сериозно променен и Формула 1 се оказа на неочаквани трасета като това, Нюрбургринг, Портимао и Истанбул парк.