Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Първият ден от наказанието беше градивен за мен, коментира Верстапен

Първият ден от наказанието беше градивен за мен, коментира Верстапен

56
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка Уил Тейлър-Медърст/Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен заяви, че първият ден от наказанието му от 2 дни общественополезен труд по време на втория кръг от шампионата на Формула Е за еПри на Маракеш в Мароко е бил конструктивен и градивен за него.

Санкцията на холандеца бе наложена за физическите му удари и бутания срещу Естебан Окон след катастрофата им в Гран при на Бразилия в края на миналия сезон. Пилотът на Ред Бул наблюдаваше изпълняваните процедури от стюардите на ФИА в стаята на рейс контрола.

„Интересно беше да се видят нещата от другата страна, каза Верстапен. – Обикновено не прекарваме целия си ден със стюардите. Беше добре да се види какво е нужно, за да вземат те тези важни решения.

Понякога дадено решение може да не бъде добро за определен човек, но то трябва да бъде взето и да се следват правилата. Смятам, че е добре да опитаме различни неща от състезанията, е не само да седим в колата.“

Засега не е ясно в какво ще се изразява изтърпяването на втория ден от наказанието. Пилотът на Ред Бул коментира и шампионата на Формула Е, на кръг от който той присъства за първи път:

„Следя състезанията по телевизията разбира се, но никога не съм бил в падока. Забавлявах се през деня. Беше вълнуващо състезание. Шампионатът със сигурност израства и в него има много автомобилни производители. Мисля, че сериите са готини.“