Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг ще мисли състезание за състезание

Розберг ще мисли състезание за състезание

40
0
Мерцедес,Монца,Нико Розберг

След своята победа в Мелбърн и отпадането на Люис Хамилтън, Нико Розберг поведе в шампионата при пилотите с 25 точки. Последваха 4 поредни победи на англичанина, който поведе за кратко. Последваха нови размествания и сега след 13-ия кръг в Италия, шест кръга преди края на шампионата германският пилот на Мерцедес води отново на съотборника си с 22 точки. Въпреки това той не иска да мисли все още за титлата.

Мнозина започнаха да правят сметки, изхождащи от това, че пилотите на Мерцедес ще спечелят двойни победи в Сингапур, Сузука, Сочи, Остин, Сао Пауло и Абу Даби. Ако Хамилтън всеки път е първи, то тогава той ще настигне съперника си в Остин и ще го поведе преди Гран при на Бразилия.

Ако пък Розберг спечели пет поредни победи, то дори двойните точки в Абу Даби няма да помогнат на Хамилтън, защото разликата между двамата преди последната надпревара ще е 57 точки.

Много по-вероятно е обаче двамата пилоти да си разменят победи преди последното състезание. Възможно е дори Ред Бул да успеят да спечелят и нова победа на предстоящите писти, някои от които пасват на характера на колата им. Ако пилотите на Мерцедес допуснат отпадания дори е възможно Рикиардо да се намеси в борбата за титлата. При всички положения се очаква интригата да се запази до последно, което ще е добре и за шампионата.

„Най-доброто нещо за мен ще е, да мисля състезание за състезание“, заяви Нико Розберг след вчерашната надпревара. „Ще е най-добре да печеля всяко състезание, в което участвам. Това би ме удовлетворило напълно. Но да видим. Ще съобщя, ако нагласата ми се промени.“