Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен доволен от прогреса въпреки повредата

Райконен доволен от прогреса въпреки повредата

77
0
Кими Райконен,Сингапур,Ферари

Кими Райконен завърши на седма позиция в днешната квалификация, като технически проблем му попречи да направи последния си опит, с който може би щеше да се изкачи още по-нагоре. Въпреки това той изглеждаше доволен от направения прогрес в настройките на колата.

„Сутринта предприехме промени по колата, които изглежда се оказаха правилните“, обясни Райконен след квалификацията. „Определено ми помогнаха и бяха по вкуса ми. Колата вървеше така както исках и там където исках. В края обаче за съжаление имах проблем. Свършихме много добра работа, но за съжаление подобни неща се случват в моторните спортове.

Не знаем все още каква е причината, но предполагам, че е нещо свързано с електрониката.“

На същото мнение бе и Пат Фрай.

„Кими кара чудесно, бе на едно ниво с Фернандо, но за съжаление нямаше късмет“, заяви Фрай. „Все още нямаме конкретна идея, какво се обърка.

Вероятно става дума за проблем с електрониката. За да не се повреди нещо помолихме Кими да спре веднага. Определено обаче отбелязахме значително подобрение, особено в сравнение с Уилямс. Знаехме, че Ред Бул ще са силни тук, защото имат предимство в аеро притискането. Надяваме се на добри резултати и в утрешния ден.“