Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Темпото на Ред Бул в дълга серия не е лошо, смята Рикиардо

Темпото на Ред Бул в дълга серия не е лошо, смята Рикиардо

34
0

Даниел Рикиардо остана доволен от свършената работа в днешния ден на пистата до Остин, въпреки че загуби доста време заради технически проблем в първата тренировка.

Австралиецът даде четвърто време за деня и призна, че управлението е било сложно.

– Мисля, че открихме прозорец, в който можем да работим. Вятърът бе доста силен, а конфигурацията на трасето е такава, че това има сериозно влияние. По принцип в подобни условия не успяваш да намериш перфектен баланс, защото насрещният вятър помага, но духащият откъм задната част пречи. Като цяло смятам, че темпото ни в дълга серия не е лошо. С малко гориво бях в топ 5, така че тренировките не бяха толкова лоши за нас. По принцип правим стъпка напред за следващия ден, като сега смятам, че имаме с какво да работим. Карането ми допадна много. Денят бе сложен за екипа, но това според мен важи за всички с изключение може би на Мерцедес. Те са твърде бързо, но третото място изглежда доста близо.

За Себастиан Фетел тренировките бяха значително по-различни от обичайно, тъй като той се съсредоточи изцяло върху подготовка за състезанието. Цялата задвижваща система в Ред Бул-а му бе сменена и тъй като използваните компоненти надхвърлят разрешения за сезона брой, той ще стартира от питлейна.

– Имахме проблем със скоростната кутия сутринта и загубихме време, но като цяло нещата преминаха добре – сподели четирикратният световен шампион. – Не е особено хубаво да знаеш, че не можеш да излезеш и да дадеш всичко в квалификацията, но от началото на уикенда бяхме наясно какво е положението. Затова се фокусирахме върху надпреварата и се надявам да наваксаме максимума, стартирайки от питлейна в неделя.