Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг: Беше забележителен ден; Бордюрът ме изхвърли, обясни Хамилтън

Розберг: Беше забележителен ден; Бордюрът ме изхвърли, обясни Хамилтън

57
0

Програмата на Мерцедес за петъчните свободни тренировки на пистата Хунгароринг претърпя сериозна промяна заради катастрофата на Люис Хамилтън в началото на следобедната сесия. Англичанинът бе най-бърз в първите 90 минути за подготовка, но след това излетя и се удари в предпазна бариера от гуми. Съотборникът му Нико Розберг, който по-рано обяви двегодишно продължение на договора си с тима, оглави класирането във втората тренировка.

„Беше забележителен ден по отношение на представянето”, заяви Нико. „Това, разбира се, не означава, че и утре ще сме в толкова силна позиция. Засега обаче всичко е наред. Чувствам се страхотно на пистата, автомобилът е наистина бърз. Свършихме всичко необходимо като подготовка за квалификацията и състезанието. Според мен новият асфалт ни пасва и съм оптимистично настроен. Усещането да започнеш работа, след като си уредил всичко по новия си контракт, е страхотно. Сега се вълнувам за останалата част от уикенда в невероятната си Сребърна стрела.”

Хамилтън заяви, че новият бордюр на 11-ти завой е причината за катастрофата, която на практика му коства цялата втора петъчна тренировка на пистата Хунгароринг.

„Нищо не можех да направя. Само докоснах новия бял бордюр и излетях във въздуха. Беше доста сериозен удар, но обичам това място, така че ще си изкарам добре вечерта и утре се връщам свеж. Изгледах остатъка от сесията и знам как вървим, така че няма нужда да гледам нищо. Знам какво е необходимо да сторя както утре, така и в неделя. Сигурно ще гледам някакъв филм, може да изляза за вечеря. Общо-взето ще си почивам”, обясни англичанинът.

Той каза също така, че на пръв поглед повредите по колата му не изглеждали твърде сериозни и обмислили с екипа варианта да продължи да кара в сесията: „Раменете на окачването бяха здрави, макар и малко претоварени. Вероятно можех да изляза, но щеше да изглежда доста глупаво, ако нещо се счупеше.”