Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рори Бърни работи с Джеймс Алисън по новия болид на Ферари

Рори Бърни работи с Джеймс Алисън по новия болид на Ферари

49
0
Рори Бърни

Рори Бърни работи с Джеймс Алисън по новия болид на Ферари. Това съобщи в блога си италианският журналист Лео Турини.

– Брилянтният южноафриканец никога не скъса напълно връзките си със Скудерията. Фактът, че сега е близо до Алисън, е добър знак – посочи Турини.

В същото време Турини посочи, че според негови източници от Маранело целите в Австралия, където е първият старт за сезона, ще са колите да влязат в Q3. Абсолютният максимум като възможно представяне бил подиум. По проекта за новия автомобил вече упорито работят във фабриката Себастиан Фетел, Жан-Ерик Верн и Естебан Гутиерес. Едва тази седмица в щаб-квартирата на Ферари щял да пристигне и Кими Райконен.

Навършилият 71 години на 10 януари Бърни бе част от дрийм тийма на Бенетон и след това Ферари, с които постигна огромни успехи във Формула 1. Той бе главен конструктор на Скудерията от 1996 до 2006 г. (до първото оттегляне на Михаел Шумахер от Гран при). 

По-рано президентът на Ферари Серджо Маркионе посочи, че екипът закъснява с развитието на новия автомобил и че добри резултати от отбора могат да се очакват през втората половина от 2015 г.

– Стартираме сезона малко по-късно, тъй като конструирането на новия болид закъсня. Но няма да се наложи да замразяваме задвижващата система на първото състезание, така че ще се получи интересно. Според мен автомобилът ще се подобрява в течение на годината. 2014-та бе ужасна за нас, а и според мен организациите в някакъв момент имат тенденции да стават мързеливи. Така че беше време за промяна. Бизнесът с автомобилите се развива страхотно, но сърцето на успехите на Ферари е ставащото на пистите във Формула 1 – обясни Маркионе.

Той допълни, че ако Скудерията не се представя на ниво в Гран при, това неминуемо има отражение върху бранда като цяло:

– Затова трябваше да се намесим. Имаме нов шеф на отбора – Маурицио Аривабене, който от много години е част от автомобилния спорт. Разполагаме с Алисън, той пое техническата страна. Така че екипът е налице.