Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рос Браун се интересува от завръщане във Формула 1

Рос Браун се интересува от завръщане във Формула 1

34
0
Рос Браун

Рос Браун се интересува от завръщане във Формула 1, призна самият той. Легендарният конструктор обаче предпочита роля, в която да помага на спорта като цяло, отколкото отново да се съсредоточи само върху един отбор.

„Никога не бих се върнал към работата в тим”, обясни Браун пред Дейли Телеграф. „Постигнах всичко, което е възможно, в един отбор. Не искам да се повтарям. Но със сигурност шансът да помогна на F1 да стане по-добра е привлекателен. Това би ме заинтригувало.”

Англичанинът, който единствен освен Ейдриан Нюи има титли с три различни екипа в Гран при, напусна Мерцедес в края на 2013 г. Той обясни в новата си книга, написана заедно с бившия изпълнителен шеф на Уилямс Адам Пар, че причината са били отношенията му с Тото Волф и Ники Лауда, на които не е имал доверие. Въпреки изявлението му, че не иска да работи във Формула 1, името му се появяваше нееднократно из слухове, свързани със спорта. Съвсем наскоро от Ферари се опитаха да го привлекат след напускането на Джеймс Алисън, но Браун отказа да се върне в Маранело.

„Ако ме питате какво е нужно на F1, то според мен й е нужен план – тригодишен, петгодишен. Смятам, че не разполагаме с идеалната структура, която да създаде подобно нещо и да го прилага”, обясни Рос.

Той допълни, че няма проблеми с Бърни Екълстоун, както и че спортът е толкова печеливш в голяма степен благодарение на сънародника му. Все пак Браун не харесва някои неща от навършилия вчера 86 години Екълстоун: „Просто се нервирам, тъй като моят подход е методичен и структуриран, а този на Бърни е хаотичен и импулсивен. Би се получила интересна комбинация, ако някога тези два варианта (на управление) се комбинират. Намирам подобни идиосинкратични схеми за забавни. Намирам начин да ги заобиколя. Просто продължавам да тропам по вратата, докато се отвори.”

Рос Браун отбеляза също така, че би бил доволен, ако Нико Розберг спечели F1 титлата този сезон. Той заяви, че немският пилот е изключително постоянен и не е се отказва: „Мнозина пилоти, след като са били побеждавани от Люис [Хамилтън] няколко години, щяха да са се отказали. Той се връщаше в битката всеки път след загуба.”