Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул може да използва подобрена версия на мотора на Рено в...

Ред Бул може да използва подобрена версия на мотора на Рено в Сингапур

42
0

Екипът на Ред Бул може да се възползва от подобрена версия на задвижващата система на Рено за предстоящата след по-малко от 2 седмици Гран при на Сингапур. Това заяви спортният шеф на тима Кристиян Хорнер.

В отминалия кръг на Монца Биковете нямаха шанс да се борят с Мерцедес и Ферари заради спецификата на трасето, на което мощността е от решаващо значение. А френските мотори продължават, макар и с не много, да изостават от тези на Скудерията и Сребърните стрели.

В Сингапур обаче спънатото и бавно трасе би трябвало да пасва отлично на шасито на Ред Бул, а допълнителна мощност от двигателя може да даде шанс на Даниел Рикиардо и Макс Верстапен да се борят за победата.

„Чух, че за Сингапур от Рено да използват някои от токените си са развитие на мотора, заяви Кристиян Хорнер. – Ще имаме и малко нови елементи по колата. Но сега във фабриката сме фокусирани върху работата за 2017 г. и няма да внедряваме големи неща.”

Очаква се използваните токени да бъдат 2 или 3, а освен това има и вероятност от доставчика на горива Тотал да пуснат в действие нови продукти, които да осигурят повече мощност за двигателя.

Хорнер заяви още, че не е изненадан от трудностите, които имаха пилотите на Ред Бул на Монца, като не успяха да се противопоставят на Мерцедес и Ферари. „Но поне сме на по-добра позиция на това трасе спрямо тази преди 12 месеца, допълни босът. – Имаме още да наваксваме изоставане, но знаем, че идват писти, които ще пасват повече на колата ни.”