Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рон Денис продава акциите си в Макларън

Рон Денис продава акциите си в Макларън

79
0
Рон Денис

Рон Денис постигна споразумението с акционерите в Макларън Технолъджи Груп и Макларън Аутомотив и ще продаде дела си и в двете компании. Той притежава 25% от концерна.

Денис бе 37 години начело на Макларън, а общо над 50 работи във Формула 1 и други автомобилни състезателни серии. Под негово ръководство тимът от Уокинг печели 158 Гран при и 17 титли. Той бе отстранен от мениджмънта в края на 2016 г.

„Радвам се, че постигнахме споразумение”, коментира Денис. „Това е подходящ край на работата ми в Макларън и ще ми позволи да съсредоточа цялото си внимание върху другите ми интереси. Винаги съм казвал, че 37-те ми години в Уокинг би трябвало да се считат за една глава в историята на Макларън. Желая на отбора всичко добро занапред.”

Денис ще работи като консултант в специално създадения от британското министерство на отбраната съвет за иновации.

„Ще продължа да ръководя и семейната ни фондация – Dreamchasing, която работи с деца, помагайки им да преследват мечтаните кариери. Програмата ни с Люис Хамилтън, когото взех под крилото си, когато бе само на 12 години, а през 2008 г. стана световен шампион във Формула 1 с Макларън, вдъхнови идеята за тази организация”, каза още Денис.

„Накрая, но не на последно място, искам да пожелая на Макларън всичко добро. Огромно благодаря на всички колеги в бизнеса, на всички нива. Те наистина са най-добрите сред най-добрите.”

Изпълнителният председател и шеф на изпълнителния комитет на Макларън шейх Мохамед бин Еса Ал Халифа изрази благодарност към Рон Денис за цялата му работа през последните близо четири десетилетия.