Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено F1 с петгодишна сделка с BP и Кастрол

Рено F1 с петгодишна сделка с BP и Кастрол

70
0

Рено Спорт Рейсинг обяви, че ще си партнира с BP – петролната компания ще работи с отбора във Формула 1 с марката си Кастрол. Сделката е за пет години. BP и Кастрол ще доставят горива и лубриканти за тима още от този сезон, който стартира в Мелбърн (Австралия) през март.

„Завръщането на BP и Кастрол е много добра новина и отваря нови възможности пред отбора ни във Формула 1”, коментира президентът на Рено Спорт Рейсинг Жером Стол. „Решението на BP демонстрира привлекателността на спорта за големите мултинационални компании. Гордеем се и сме мотивирани от факта да имаме технически партньор и спонсор от този калибър.”

Управляващият директор на спортния департамент на Рено Сирил Абитебул заяви, че при новите правила за 2017 г. горивата и лубрикантите ще имат още по-голямо значение за цялостното представяне на екипите в Гран при.

„В BP и Кастрол са много развълнувани от предизвикателствата на Формула 1. Убедени сме, че те ще ни помогнат да постигнем амбициите си”, допълни той.

Рено и BP с Кастрол вече са работили заедно във Формула 1 – през 1997 г., когато Уилямс Рено печели титлите и при пилотите, и при конструкторите.