Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо и Квят не се притесняват за старта на сезона (видео)

Рикиардо и Квят не се притесняват за старта на сезона (видео)

21
0
Даниел Рикиардо

Пилотите на Ред Бул Даниел Рикиардо и Данил Квят не се притесняват за старта на сезон 2015 г. във Формула 1, въпреки че екипът от Милтън Кийнс имаше известни проблеми по време на предсезонната си подготовка.

„Тестовете бяха сравнително добри за нас. Имахме някои грижи с издръжливостта, но натрупахме много километри и научих много. Мисля, че имаме още малко работа, но няма по-добро място за вършенето й от състезанията. Готов съм”, заяви австралиецът, за когото първият кръг от шампионата е и домашна надпревара.

Съотборникът му, който свикваше през зимата с новия си тим, допълни, че целият екип е дал най-доброто от себе си в тренировките: „Не бих казал, че бяха най-гладките изпитания, но пък бяха продуктивни. Отборът определено бе на друго ниво в сравнение с миналата година. Сигурен съм, че битката в Австралия ще е много близка, а ние пак ще дадем всичко от себе си.”

Рикиардо призна, че очаква с най-голямо нетърпение свежия въздух в родината си. „Обичам да се прибирам у дома и този полъх (при слизането от самолета) ме кара да се чувствам вече вкъщи. Сега изкарвам толкова време далеч от Австралия, че всъщност всяко място, намиращо се близо до родината ми, поражда подобно усещане. Иначе обичам всичко – колите, акцента, храната, времето. Вълнувам се, че пак ще се състезаваме. За мен това е удоволствие. Очевидно е привилегия първият старт да е у дома, но при всички случаи ще отбележим началото на нов сезон. А това означава нова мотивация и вълнение.”

Даниел каза също така, че у австралийските фенове най-много му харесва липсата на срамежливост – те са толкова гръмогласни, колкото искат. Освен това му допада, че спортът печели популярност в Австралия, за което има голяма роля. Самият той установи наскоро колко известен е станал в Италия например, където кара Алфа Ромео Т33 – автомобилът, с който Хелмут Марко участва в Тарга Флорио през 1972 г. (подробен разказ за това изживяване може да намерите в новия брой на списание ClubS1 – 180).

Квят също се чувства по-специално преди първия старт за сезона. Предстоящата надпревара ще е второ състезание за него в Мелбърн, откъдето той вече има прекрасни спомени: „Красиво място. Хубаво време, добра храна и страхотна атмосфера. С инженерите ми ходихме до плажа Сейнт Килда, поразпуснахме, вечеряхме. Беше готино. Но миналогодишният старт в Мелбърн бе първото ми състезание във Формула 1 и се чувствах като в сън, защото не знаех какво да очаквам. Този спомен никога няма да загубя. В първата си надпревара финиширах в точките и станах най-младият пилот с такова постижение, така че всичко бе наистина специално.”

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter