Начало Moto News Роси и Лоренсо – оптимисти за Чехия

Роси и Лоренсо – оптимисти за Чехия

40
0

Окрилени от успеха в Индианополис преди седмица – двоен подиум, целият отбор на Movistar Yamaha MotoGP пристигна в Бърно за Гран При на Чехия.

Валентино Роси е доволен от представянето си на Брикярд, особено от това, че в началото бе начело на колоната, макар че в края на състезанието завърши 3-и. Деветкратният световен шампион  има страхотно представяне в Бърно –  победа в клас 125 куб. см през 1996 г., която бе първа в кариерата му, в 250 кубика през 1999 г. и една в 500 куб. см през 2001. В ерата на MotoGP в Бърно Доктора има първи места през 2003, 2005, 2008 и 2009 г

Роси коментира: Наистина харесвам пистата в Брно. В миналото аз имах някои много добри състезания, въпреки че през последните няколко години не съм имал голям успех. В Чехия ще трябва да повторя  това, което направих в Индианополис – да се концентрирам, да изуча всеки завой и да дам максимума, за да се боря с Марк  и Хорхе. Би било страхотно да се върна на подиума в Бърно.

Хорхе Лоренсо идва в Бърно в отлична форма и високо самочувствие след второто място в САЩ. Той също има отлично представяне и на чешката писта – победа в 125 кубика през 2004 г., две в 250  – 2006 и 2007 и една в MotoGP през 2010. Лоренсо изпусна победата през 2012 г. само с 0.178 сек. след жесток дуел с Дани Педроса в много обиколки.миналата година беше 3-и.

Испанецът коментира: Мисля, че Бърно може да бъде добра писта за нас като Муджело или Монтмело. Ще е трудно, защото Марк е доста постоянен на всички писти. След състезанието в Барселона подобрихме много неща, които ми позволяват да бъда постоянен и конкурентен. Физически вече се чувствам в добра форма и мога да поддържам добро темпо по време на цялото състезание. Може би в Бърно с този мотор ще можем да се борим за победата, но трябва да сме по-конкурентоспособни във всички направления и се нуждаем от повече усилия, за да сме по-бързи с още няколко десети. Щастлив съм след  състезанието в Indy и ще продължа да се боря до края.