Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг уверен, че Мерцедес е в добра позиция

Розберг уверен, че Мерцедес е в добра позиция

62
0

Нико Розберг не бе особено развълнуван от това, че най-доброто му време от последния ден от тестовете на пистата Каталуния, дадено с гуми медиум, бе само с 0,245 сек по-слабо от това на Ромейн Грожан (Лотус). Пилотът на тима от Енстън оглави класирането с тур със суперсофт. Фактът, че Нико бе толкова близо до него, бе възприет като първи знак за потенциала на Мерцедес F1 W06 Hybrid.

Тимът от Бракли работи от началото на предсезонната подготовка върху издръжливостта. Затова и темпото на Розберг в неделя следобед привлече такова внимание.

Самият Нико обаче не прояви особено силни емоции. След като бе посочено колко силна обиколка е направил, отговорът му бе: „Щом казвате. Не е чак толкова добра, когато погледнете времената от други дни и т.н., но мисля, че ще постигнем това, което искаме. Уверени сме и смятаме, че разполагаме с добър автомобил.”

Розберг започна деня с излитане от пистата – той изхвърча на пети завой в осигурителната чакълена зона. След това обаче нямаше сериозни грижи и определи финала на втората предсезонна тестова сесия като добър за Мерцедес: „Нямахме сериозни проблеми с болида. Натрупахме доста обиколки накрая, научихме някои неща, след като вятърът утихна. Тогава дойдоха и приличните времена за обиколка. Чувствам се уверен. Отборът ни е страхотен. Наблюдаваме внимателно съперниците, защото някои други екипи дадоха наистина силни времена. В момента не е съвсем ясно (какъв е редът), но мисля, че сме в добра позиция.”

Нико отново бе с най-много обиколки за тренировката – 129.