Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен: Мечтата продължава

Райконен: Мечтата продължава

24
0

Ферари поднови договора на Кими Райконен за още една година. Това със сигурност е голямата новина преди началото на уикенда в Белгия.

„Какво мога да кажа? Това, че оставам за още година във Ферари за мен означава, че мечтата продължава“, заяви Райконен след подновяването. Скудерията е моето семейство и винаги съм казвал, че искам да приключа кариерата си в този отбор.

Решен съм повече от всякога и искам да се отблагодаря на хората, които ми дадоха този шанс. Освен това искам да благодаря и на феновете на Ферари за непрекъснатата им подкрепа.“

От своя страна тим шефът Маурицио Аривабене обясни, че преподписването с Райконен ще даде допълнителна стабилност на отбора.

„Вярваме, че продължаването на договора на Кими за още един сезон ще даде допълнителна стабилност на тима“, заяви Аривабене. „Тази увереност е базирана и на факта, че отношенията между Кими и Себ са изключително добри.

От наша гледна точка подновяването е знак за голямото ни доверие към него. Очаквам, че той ще се отплати по адекватен начин за това доверие.“